Za 2 osobe
800 g dagnji
2 dl belog vina
½ kašičice bibera
½limuna
1 kašika prezli
Marinada
4 čena belog luka
1 kašike peršuna
1 dl ulja
Prilog
200 g provansa mešavine povrća
Način pripreme
1. Napraviti marinadu od ulja, belog luka i peršuna.
2. Zagrejati šerpu. U zagrejanu šerpu staviti školjke. Dodati marinadu, belo vino i biber, sok od pola limuna. Sve dobro promešati. Dodati kašiku prezli,opet promešati i poklopiti. Ostaviti da se kuva na jakoj vatri 10-ak minuta (dok se školjke ne otvore).
3. Skuvati povrće. Serviti ga sa gotovim dagnjama.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.