Svinjska džigerica ili jetra dobro je poznata u kuhinjama širom sveta. Smatra se da je veoma korisna namirnica, koja obiluje vitaminima, mineralima, enzimima i belančevinama, a zbog visoke količine gvožđa preporučuje se kod anemije. Sa konzumiranjem džigerice, ipak, ne treba preterivati, jer sadrži i veće količine masti i holesterola.
Jela od džigerice najpopularnija su na jugu Srbije, o čemu svedoče i brojni, tradicionalni recepti. Katarina Petrović Kaja, u novoj epizodi Gastronomada, pripremiće nam svinjsku paštetu od džigerice serviranu na tostu sa belim lukom i paprikom i salatu sa jabukama i šargarepom.
Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 26. aprila, u 12:20, na RTS 1.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.