Džigerica – borac protiv anemije: Gastronomad, nova epizoda u ponedeljak, 26. aprila, u 12:20, na RTS 1

Svinjska džigerica ili jetra dobro je poznata u kuhinjama širom sveta. Smatra se da je veoma korisna namirnica, koja obiluje vitaminima, mineralima, enzimima i belančevinama, a zbog visoke količine gvožđa preporučuje se kod anemije. Sa konzumiranjem džigerice, ipak, ne treba preterivati, jer sadrži i veće količine masti i holesterola.

Jela od džigerice najpopularnija su na jugu Srbije, o čemu svedoče i brojni, tradicionalni recepti. Katarina Petrović Kaja, u novoj epizodi Gastronomada, pripremiće nam svinjsku paštetu od džigerice serviranu na tostu sa belim lukom i paprikom i salatu sa jabukama i šargarepom.

Nova epizoda Gastronomada u ponedeljak, 26. aprila, u 12:20, na RTS 1.

image_pdfPDFimage_printŠtampa