500 g pečenog kadaifa
Sirup
400 g šećera
600 ml vode
1 kašika džema od šipurka
Krem od mleka i žumanaca
1,5 l mleka
250 g šećera
150 g gustina
2 kesice burbon vanila šećera
2 žumanca
50 g margarina
Šlag krem
150 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
300 ml hladnog mleka
Dekoracija
50 g krupno seckanih badema
Način pripreme
1. U šerpi kuvati vodu, šećer i kašiku džema od šipurka 10 minuta.
2. U drugu šerpu sipati skoro svu količinu mleka, dodati šećer i staviti na ringlu. U činiju sipati gustin, burbon vanilu i ostatak mleka, pa kašikomujednačiti masu. U toplo mleko sipati masu sa razmućenim gustinom, a dve kašike mleka iz šerpe pomešati sa žumancima u odvojenoj činiji, pa vratiti u šerpu i uz konstantno mešanje dovesti do tačke ključanja. Skloniti sa vatre, pa dodati margarin i mešati dok se margarin ne istopi. Krem prebaciti u činiju, plastičnu foliju naneti direktno na krem, pa ohladiti u frižideru.
3. U činiju sipati mleko i šlag krem i mikserom umutiti šlag. U umućeni šlag dodati 4 kašike krema od mleka i žumanaca i sjediniti špatulom.
4. U tepsiju postaviti kadaif i preliti ga sirupom. Ostaviti pola sata da se ohladi. Na kadaif ravnomerno raspodeliti krem od mleka, preko krema od mleka naneti ravnomerno šlag.Hladiti u frižideru nekoliko sati. Iseći komad kolača, dekorisati seckanim bademima.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.