Za 6 komada
Testo
600 g brašna
3 dl vode
1 kašičica soli
Fil
400 g losos filea
450 g smrznuti kineski mix povrća
200 g pečuraka
½ kašičice soli
½ dl ulja
1 limun
biber po ukusu
Dekoracija
suvo voće
Način pripreme
1. Testo: zamesiti testo od navedenih namirnica. Ostaviti testo da odstoji i omekša 30 minuta.
2. U zagrejanu vodu sipati malo soli i staviti isečene kolutove limuna. Kad proključa ubaciti filete lososa da se kuvaju. Kuvati 3-4 minuta. Ohladiti.
3. Fil: u posudu sipati malo ulja, zagrejati pa dodati krupno rendane pečurke. Kadispari sva tečnost dodati kineski mix povrća, začiniti i na kraju ubaciti malo belog luka u prahu. Skloniti sa vatre da se malo prohladi. Sjediniti ribu i povrće, promešati da se ujednači masa.
4. Podeliti testo na 6 jednakih delova. Svako testo posebno razvući oklagijom, što tanje. Na razvučeno testo staviti šestinu fila, preklopiti sa svih strana i peći u tiganju na umerenoj vatri sa par kapi ulja, dok ne bude pečeno sa obe strane.
5. Servirati toplo, dekorisano suvim voćem.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.