Za 6 osoba
40 g margarina
200 g rezanaca za supu
50 g oraha
50 g badema
50 g lešnika
50 g brusnica
1 jabuka
1 l mleka
1 dl pavlake za kuvanje
½ kašićice muskatnog oraha
3 kašike meda
2 kašike smeđeg šećera
50 g brusnica
Dekoracija
100 g smrznutih višanja
Način pripreme
1. U zagrejanu posudu dodati margarin da se otopi, a zatim propržiti rezanca, kratko dok ne dobiju blago žutu boju.
2. Krupno samleti orah, badem i lešnik. Ostaviti nekoliko badema za dekoraciju.
3. U propržena rezanca dodati mleko i pavlaku za kuvanje. Kada prokuva začiniti muskatnim orahom, a zatim dodati mleveni orah, badem i lešnik. Zasladiti šećerom i medom.
4. Oljuštiti jabuku, izrendati i zajedno sa brusnicama dodati u rezanca pri samom kraju kuvanja, da se jabuka ne bi raskuvala.
5. Servirati toplo ili hladno, po ukusu, dekorisano višnjama i ostatkom celih badema.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.