Integralni banana hleb bez šećera
125 g integralnog brašna
½ kašičice praška za pecivo
2 kašičice mlevenog cimeta
75 g suvog grožđa
50 g margarina
1 kašika karamel vanile
1 jaje
1 kašika mleka
3 banane
Preliv
150 g agava sirupa
2 pomorandže
1 grančica nane
Način pripreme
Pomešati brašno, prašak za pecivo, cimet i suvo grožđe u činiji. Zatim, u drugoj činiji umutiti otopljeni margarin, jaje, mleko, karamel vanilu i zgnječene banane. Sjediniti sve sastojke, dobijenu masu sipati u pripremljenu modlu za pečenje. U drugi pleh sipati vodu. Pripremljeni hleb u modli spustiti u vodenu kupku. Peći u zagrejanoj rerni na 160°C, 40-45 minuta. IzvaditI iz rerne, ostaviti da se ohladi u kalupu 10 minuta, a zatim okrenuti. Hleb iseći na kriške. Za preliv pomešati kriške pomorandže sa agava sirupom, preliti preko isečenog banana hleba. Ukrasiti listićima nane.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.