Za 4 osobe
4 jabuke srednje veličine
100 g suvih šljiva
1 kašika meda
1 kašičica vina
4 kašike malina
50 g oraha
50 g margarina
malo cimeta
Način pripreme
1. Napraviti fil za jabuke: orahe, maline i šljive izmiksovati blenderom dok se ne sjedine.
2. Oprati i oljuštiti jabuke. Izdubiti ih nožićem i izvaditi seme iz njih. Jabuke napuniti filom i staviti u pleh.
3. Napraviti preliv od meda i belog vina, promešati dok se med ne rastopi i preliti jabuke. Posuti cimetom i dodati po malo margarina na svaku jabuku.
4. Jabuke peći na temperaturi od 180 stepeni oko 20 minuta. Servirati tople.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.