8 šnicli od svinjskog buta
4 kašike ulja
so i biber
slatka mlevena paprika
Sos
1,5 dl jogurta
2 dl supe
1 kašika gustina
Fil
100 g slanine
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
100 g spanaća
100 g rendanog celera
2 kašike sveže seckanog bosiljka
Prilog
pirinač
Način pripreme
1. U tiganju propržiti sitno seckanu slaninu dok ne postanje hrskava. Dodati sitno seckan crni i beli luk i malo ulja i prpržiti dok luk ne omekša. Dodati rendani celer i spanać i propržiti još nekoliko minuta. Ostaviti da se ohladi.
2. Tučkom za meso istanjiti šnicle i začiniti ih solju, biberom i slatkom mlevenom paprikom, po želji može i ljuta.
3. Na svaku šniclu staviti tanak sloj fila, urolati i učvrstiti čačkalicama.
4. U tiganju zagrejati malo ulja i opeći sve rolnice tako da dobiju tanku koricu.
5. Zaliti jogurtom i supom i ostaviti da se krčka na blagoj vatri poklopljeno sve dok meso ne omekša, oko 40 minuta. Po potrebi dodati još supe da rolnice ne ostanu suve.
6. Skuvati pirinač.
7. Kada je meso gotovo izvaditi ga iz sosa i servirati sa pirinčem.
8. U sos dodati kašičicu gustina i uz mešanje na blagoj vatri zgusnuti.
9. Dobijenim sosom preliti meso.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.