Za 4 osobe
800 g junećeg ribića
50 g brašna
1 glavica crnog luka
800 g paradajz pelata
1 kašičica šećera
4 čena belog luka
½ dl mediteran ulja
1 kašičica origana
so po ukusu
biber po ukusu
Prilog
pakovanje testenine
pakovanje royal-mix povrća
parmezan
Način pripreme
1. Juneći ribić iseći na jednake komade, posoliti, pobiberiti, obrašnjaviti sa jedne strane i opeći u plitkoj zagrejanoj masnoći. Izvaditi meso u drugu posudu sa strane i čuvati do primene.
2. Sitno iseckati crni i beli luk, pa ga u tom istom tiganju propržiti dok ne dobije staklastu strukturu. Posoliti.
3. U posudu sa lukom dodati paradajz pelat i na kraju juneći ribić, začiniti, pa ga ostaviti da se dinsta, dok meso ne omekša.
4. Prilog: skuvati posebno testeninu i posebno mix-royal povrće.
5. Servirati na tanjir, tako što se prvo stavi testenina, pored testenine povrće, a na to staviti dinstani ribić, preliti sosom u kojem je ribić dinstan, posuti sa ribanim parmezanom i servirati toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.