Za 2 osobe
2 pileća filea
8 režnjeva slanine
4 parčeta tost hleba
2 jaja
½ dl mleka
2 kašike ulja
1 paradajz
krompir za pomfrit
Marinada
1 kašika meda
2 kašike soja sosa
malo senfa
Preliv – bešamel sos
50 g margarina
2 kašike brašna
4 dl mleka
150 g polutvrdog sira
50 g parmezana
1 kašičica soli
¼ kašičice bibera
Način pripreme
1. Napraviti marinadu, pa sa njom premazati pileći file. Izrendati polutvrdi sir i parmezan.
2. Zagrejati rernu na 180 stepeni, pa u njoj peći piletinu, okretati je i premazivati marinadom. U istoj posudi ispeći režnjeve slanine dok ne budu hrskavi.
3. Od tosta i jaja napraviti prženice. One su osnova ovog sendviča.
4. Bešamel: u manjoj šerpi na umerenoj vatri rastopiti margarin i uz lagano mešanje dodati brašno, a zatim i mleko. Začiniti. Mešati dok ne prokuva, pa dodati rendani sir. Kada se sir istopi skloniti sa vatre.
5. Formirati sendvič: na prženice poređati na trake isečenei komade piletine, preliti se bešamel sosom, poređati paradajz sečen na kolutove i pečenu slaninu.
6. Napraviti pomfrit, po želji, služiti uz sendvič.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.