16 tortilja
200 g pilećeg filea
450 g meksičke mešavine povrća
50 g slanine
250 g sira
so i biber
½ kašičice čili paprike u prahu
Dekoracija
1 veza mladog luka
Način pripreme
1. U tiganju propržiti sitno sečenu slaninu, izvaditi je, a zatim u istoj posudi ispeći pileći file. Ostaviti piletinu sa strane, pa propržiti i meksičku mešavinu povrća. Piletinu iseći na rezanca.
2. U drugom tiganju zagrejati tortilje. Tortilju filovati piletinom, slaninom, povrćem i rendanim sirom, pa prekriti sa drugom tortiljom. Peći na tiganju 30 sekundi sa jedne i isto toliko sa druge strane, dok se sir ne istopi. Postupak ponoviti sa preostalim tortiljama.
3. Seći tortilje na trouglove, servirati toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.