Kačamak sa blitvom
Kačamak
500 g belog projnog brašna
5 g soli
1 l vode
Fil
150 g blitve
200 g sira
Dekoracija
100 g zlatiborske pršute
150 g kajmaka
Čorba od bundeve i pečuraka
1 veća glavica crnog luka
400 g bundeve
150 g bukovača
150 g šampinjona
10 g belog luka
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
½ kašičice muskatnog oraha
1 kašičica origana
voda
Način pripreme
1. Kačamak sa blitvom: U odgovarajućoj šerpi zagrejati vodu do ključanja i sipati belo projno brašno. Na sredini probušiti malu rupu kako bi kontrolisali smesu, kuvati oko 20 minuta uz povremeno mešanje.
2. Za to vreme na malo ulja u tiganju propržiti blitvu. Ostaviti da se blitva malo prohladi i povezati je sa sirom u fil.
3. Skuvan kačamak skinuti sa vatre i nastaviti sa intenzivnim mešanjem dok se dobro ne ohladi i poveže.
4. Kada je masa dobro ohladjena, nauljiti kutlaču i formirati loptice sa rupom na sredini, koje se kasnije pune filom. Formirati sve loptice, pa ih puniti filom i lepo oblikovati rukama. Servirati sa pršutom i kajmakom.
1. Čorba: U odgovarajućoj šerpi kratko prodinstati crni luk.
2. Posle kraćeg vremena dodati narendanu bundevu, kratko prodinstati, pa dodati sitno isečene pečurke.
3. Dodati beli luk, muskatni orah i so i nastaviti sa dinstanjem još 15 minuta, po potrebi dolivati vodu.
4. Pred sam kraj dodati origano i sve dobro izmiksati štapnim mikserom, da se dobije kremasti potaž.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.