Klin čorba
700 g kiselog kupusa
1 praziluk
1 glavica belog luka
1 šljiva
1 l rasola
so po ukusu
½ kafene kašičice bibera
1 lovorov list
½ dl ulja
Ćiselica
1 kg šljiva
3 kašike kukuruznog brašna
1 dl vode
50 g badema
2 kašike meda
1 kašika margarina
150 g smrznutih malina
Način pripreme
1. Klin čorba: iseći sitno praziluk i propržiti na malo ulja. U proprženi luk dodati kiseli kupus isečen na kockice, začiniti biberom po ukusu, lovorovim listom i zaliti sa rasolom. Na kraju ubaciti celu šljivu sa košticom i neočišćenu celu glavicu belog luka. Ostaviti da se krčka.
2. Ćiselica: oljuštiti šljive i izvaditi koštice. Kukuruzno brašno razmutiti u malo vode. Šljive ubaciti u šerpu, dodati 250 g malina i 2 kašike meda. Prokuvati, pa ubaciti mlevene bademe, razmućeno kukuruzno brašno i ostaviti da se kratko kuvadok se ne zgusne. Pri kraju dodati kašiku mlečnog margarina.
3. Klin čorbu servirati toplu, a ćiselicu dobro ohlađenu.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.