Za 4 osobe
1 l vode
½ dl ulja
400 g fitness mešavine povrća
300 g bundeve
biber i so po ukusu
1 kašika skroba
Crvena kari pasta
3 čena belog luka
3 kašike ljutog ajvara
¼ glavice crnog luka
ljuta papričica
½ kašičice bibera
kašičica soli
10 g svežeg đumbira
kašičica rendane kore limete
sok od pola limete
Omlet sa blitvom
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
200 g blitve
so i biber po ukusu
5 jaja
Prilog
kuvani pirinač
Način pripreme
1. Crvena kari pasta: sve sastojke za kari pastu sjediniti, sitno iseckati dok se ne dobije kremasta masa.
2. Sipati malo ulja u odgovarajuću šerpu, kada se zagreje ubaciti kašiku kari paste, pa dodati na kockice seckanu bundevu. Naliti sa litrom vode i ostaviti da se kuva desetak minuta.
3. Nakon toga ubaciti fitness mešavinu povrća i čim prokuva dodati u vodi razmućen skrob i sipati u kari da se dobije gušći sadržaj. Čuvati na toplom do serviranja.
4. Omlet sa blitvom: u zagrejanu posudu sipati malo ulja, pa ubaciti na rebarca seckan crni luk. Kada je luk propržen, polovinu odvojiti za dekoraciju omleta, a u ostatak dodati beli luk i blitvu. Malo propržiti, ubaciti cela jaja, posoliti, pobiberiti.
5. Kari servirati na kuvanom pirinču, a omlet na posebnom tanjiru dekorisan sa ostatkom prženog luka. Servirati toplo.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.