Kobasice u paradajz sosu sa medom i senfom
10 svežih roštiljskih kobasica
3 kašike suncokretovog ulja
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
½ korena celera
3 čena belog luka
2 kašičice mediteran začinskog bilja
800 g paradajz pelata
1 kašičica kuhinjske soli
1 kašičica bibera, crnog mlevenog
1 kašika meda
1 kašika senfa sa slačicom
100 g spanaća
500 g pire krompira
Način pripreme
U dubljoj šerpi zagrejati ulje. Kobasice iseći na 8 do 10 cm, pa ih propržiti u šerpi sa zagrejanim uljem. Kada se zapeku, dodati celer, oljušten i isečen na listiće, šargarepu sečenu na kolutove i crni luk sitno sečen. Sve zajedno propržiti, pa dodati beli luk isečen na listiće. Začiniti mediteran začinskim biljem, dodati pelat isečen na kockice, senf i med. Kada pelat proključa, smanjiti temperaturu, poklopiti i ostaviti da se krčka 30-40 minuta, uz povremeno mešanje. Pred sam kraj dodati očišćen spanać, so i biber, skloniti sa ringle i promešati. Kada spanać omekša servirati jelo uz unapred pripremljen pire od krompira.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.