Za 4 osobe
Testo
500 g brašna
3 dl mlake vode
1 kašičica soli
2 kašike ulja
Fil
100 g spanaća
100 g krompira
150 g praziluka
200 g belog sira
½ kašičice bosiljka
1 kašičica bibera
1 jaje za premazivanje
Način pripreme
1. U odgovarajućoj činiji zamesiti testo od brašna, soli i vode. Testo uviti u prijanjujuću foliju da odstoji 30 minuta.
2. Za to vreme napraviti fil tako što se pomešaju nekuvani narendani krompir, sitno seckani praziluk, sir, spanać i začini. Po potrebi posoliti.
3. Testo podeliti na dva dela i svaku polovinu premesiti i istanjiti oklagijom što je tanje moguće.
4. Istanjeno testo ravnomerno posuti filom i poprskati uljem.
5. Testo urolati kao bilo koju pitu i od njega formirati puža koji se stavi u pleh. Postupak ponoviti i sa drugom polovinom testa.
6. Pitu premazati razmućenim jajetom i peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatno-žutu koricu.
7. Nakon pečenja ostaviti da se malo prohladi, servirati toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.