500 g brašna
100 g šećera
1 kesica suvog kvasca
1 kesica rum šećera
1,5 dl mleka
2 jaja
70 g otopljenog margarina sa vanilom
rendana kora limuna
Masa za poširanje
30 g margarina sa maslacem
1,5 dl mleka
25 g šećera
Karemel preliv sa bademima
100 g šećera
50 g margarina sa vanilom
50 g pečenih mlevenih badema
2 dl slatke pavlake
Način pripreme
1. Otopiti margarin i u njega dodati rendanu koru limuna.
2. U posudi za mešanje napraviti testo od svih sastojaka. Testo treba da je meko i da se ne lepi za ruke. Testo ostaviti u nauljenoj posudi da naraste i dobije duplo na zapremini.
3. Premesiti testo i formirati 12 jednakih jufki.
4. U širu šerpu staviti margarin, mleko i šećer i na umerenoj vatri kuvati dok se šećer ne istopi. Skloniti sa vatre i u šerpu poređati jufke. Ostaviti da narastu 15 minuta.
5. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri 25 do 30 minuta. Skinuti poklopac i zapeći u rerni na 180 stepeni samo sa uključenim gornjim grejačem dok ne porumeni (5 minuta).
6. Služiti toplo sa prelivom po želji.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.