Krofne na pari

Krofne na pari

500 g brašna
100 g šećera
1 kesica suvog kvasca
1 kesica rum šećera
1,5 dl mleka
2 jaja
70 g otopljenog margarina sa vanilom
rendana kora limuna

Masa za poširanje

30 g margarina sa maslacem
1,5 dl mleka
25 g šećera

Karemel preliv sa bademima

100 g šećera
50 g margarina sa vanilom
50 g pečenih mlevenih badema
2 dl slatke pavlake

Način pripreme

1. Otopiti margarin i u njega dodati rendanu koru limuna.

2. U posudi za mešanje napraviti testo od svih sastojaka. Testo treba da je meko i da se ne lepi za ruke. Testo ostaviti u nauljenoj posudi da naraste i dobije duplo na zapremini.

3. Premesiti testo i formirati 12 jednakih jufki.

4. U širu šerpu staviti margarin, mleko i šećer i na umerenoj vatri kuvati dok se šećer ne istopi. Skloniti sa vatre i u šerpu poređati jufke. Ostaviti da narastu 15 minuta.

5. Poklopiti i kuvati na tihoj vatri 25 do 30 minuta. Skinuti poklopac i zapeći u rerni na 180 stepeni samo sa uključenim gornjim grejačem dok ne porumeni (5 minuta).

6. Služiti toplo sa prelivom po želji.

image_pdfPDFimage_printŠtampa