Za testo
20 g svežeg kvasca
275 ml tople vode
375 g brašna
1 kašičica kuhinjske soli
Za posipanje
150 g brašna
Za nadev
425 g mlevenog jagnjećeg mesa
3 paradajza
3 crvene paprike
15 čena belog luka
1 veza peršuna
1,5 kašičica paradajz paste
6 kašičica paste od paprike
6 kašičica dimljene slatke mlevene paprike
1 kašičica kuhinjske soli
1 kašika suncokretovog ulja
Za serviranje
1 veza peršuna
1 limun
1 glavica crnog luka
Način pripreme
Rastvoriti kvasac u toploj vodi. Brašno i so pomešati. U sredini činije napraviti udubljenje i sipati kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti da osdtoji 30 minuta. Radnu površinu posuti brašnom. Testo podeliti na 12 jednakih delova. Pokriti i ostaviti 5 minuta da odstoji.
Crvenu papriku, paradajz, beli luk i peršun sitno iseckati, dodati mleveno meso, pa sve zajedno usitniti na dasci. Sve sastojke za nadev pomešati u jednoj posudi. Ruke namazati uljem, pa smesu podeliti na 12 delova i spuštati na uljem podmazanu dasku.
Zagrejati rernu na 250°C. Razvući testo na brašnu uz pomoć ruku i oklagije da se dobije oblik pice, prečnika 15 cm. Rasporediti smesu do rubova. Staviti na pleh i peći 4-5 minuta. Serivrati sa peršunom, limunom i lukom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.