Testo
200 g brašna
180 g margarina
1 kašičica suvog začina
2 kašike pavlake za kuvanje
Fil
150 g sira (feta)
4-6 čeri paradajza
10-12 crnih maslina bez koštica
3 jaja
1 šaka baby spanaća
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
1 kašičica bosiljka
2 dl pavlake za kuvanje
Dekoracija
svež bosiljak
Način pripreme
1. U brašno sipati suvi začin i dobro ohlađeni margarin isečen na sitne komade. Promešati rukama da se dobije kompaktno testo. Dodati pavlaku za kuvanje i i umesiti testo.
2. Testo prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se hladi oko 30 minuta.
3. U posudi za mešanje umutiti jaja, pa zatim doadti pavlaku i začine. Dobro promešati.
4. Ohlađeno testo prebaciti u tepsiju i raširiri rukom. Rasporediti testo tako da prekrije dno i ivice. Preko testa rasporediti baby spanać, masline i čeri paradajz isečene na pola, zaliti umućenom masom i preko toga rukom utisnuti sir.
5. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
6. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohladi. Služiti toplo. Dekorisati sa svežim bosiljkom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.