Za 4 osobe
3 šake kokica
1 šaka oraha
4 suve paprike
1 kašičica ljute paprike
½ kašičice soli
250 g palente
10 g margarina
Salata
400 g pečene paprike
3 čena belog luka
½ dl ulja
prstohvat soli
Način pripreme
1. Štapnim mikserom usitniti kokice. Začiniti solju i ljutom tucanom paprikom.
2. Dodati orahe, pa sve zajedno izmiksati, zatim dodati suvu slatku papriku, pa ponovo izmiksati dok se sve ne sjedini i dobije praškasta kompaktna masa.
3. Napraviti kačamak: u prokuvanu, posoljenu vodu dodati malo margarina i uz stalno mešanje dodati palentu. Gotov kačamak sipati u okrugli pleh da se prohladi do serviranja i da dobije oblik pogače.
4. Dok se palenta hladi napraviti salatu od pečenih paprika, belog luka, ulja i soli.
5. Servirati i služiti zajedno.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.