Za 12 komada
Testo
150 g mekinja
200 g brašna
kašičica soli
kašičica sode bikarbone
2 jaja
2 kašike meda
350 ml jogurta
100 g šećera
30 g margarina
40 g suvog grožđa
30 g crne čokolade
30 g badema
cimet po ukusu
Način pripreme
1. Zagrejati pećnicu na 180 stepeni. Podmazati kalupe za mafine.
2. U jednoj činiji pomešati mekinje, brašno, so i sodu bikarbonu. U drugoj umutiti jaja, dodati jogurt, šećer, margarin i med.
3. Sjediniti obe smese, te ih dobro umutiti. Dodati cimet po ukusu, suvo grožđe, bademe i čokoladu. Promešati dobijenu masu.
4. Dobijenu masu sipati u kalupe do 2/3 zapremine. Peći ih 20 minuta.
5. Posle vađenja iz pećnice, hladiti mafine 10 minuta u kalupima, a zatim još 20 minuta bez kalupa, na metalnoj rešetci.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.