Za 12 osoba
Testo
200 g braon šećera
2,5 dl ulja
3 jaja
1 kašičica cimeta
½ kašičice sode bikarbone
150 g brašna
1 kašičica praska za pecivo
4 šargarepe
120 g oraha
Glazura
250 g krem sira
5 ml vanila ekstarkta
50 g šećera u prahu
rendana kora 1 limuna
Preliv od malina
300 g malina
100 g šećera
Način pripreme
1. U posudu za mešanje dodati ulje i šecer i dobro promešati mikserom da se dobije kremasta smesa. Dodati jaja i nastaviti sa mešanjem dok se sve ne sjedini.
2. Nakon toga redom dodavati sodu bikarbonu, cimet, brašno, prašak za pecivo, narendanu šargarepu i krupno mlevene orahe. Sve dobro promešati dok se sastojci ne sjedine.
3. Smesu sipati u pleh prethodno obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni 25 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno žutu boju. Ohladiti.
4. Za glazuru sve sastojke dobro umutiti mikserom. Premazati ohlađeni kolač.
5. U manjoj šerpi ušpinovati maline sa šećerom, ohladiti i preliti preko kolača po želji.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.