Marinirana rebra na Šulcov način
1 veći komad svinjskih rebara bez kostiju
3 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 l kraft piva
Marinirada
1 l jogurta
1 kašika kuhinjske soli
1 kašičica mlevenog crnog bibera
3 kašičice mlevene slatke dimljene paprike
1 kašičica majčine dušice
1 kašičica ruzmarina
Premaz
200 ml soka od paradajza
4 kašike meda
2 kašičice mlevene slatke dimljene paprike
2 kašike način slatko ljutog sosa
Način pripreme
Napraviti marinadu sa jogurtom i začinima. Potopiti rebra, sečena na trake, da u marinadi stoje 1 sat. Šargarepu i crni luk iseći na kolutove. Na dno pleha poređati sečeno povrće, a zatim na povrće rebra slagati u puž.
Naliti pivom, pokriti aluminijumskom folijom i peći nekoliko sati na 200°C, pa na 180 °C. Pred kraj pomešati sastojke za premazivanje. Bogato premazati i vratiti u rernu da se karamelizuje. Postupak premazivanja ponoviti nekoliko puta. Marinirana rebra mogu se služiti uz tortilje.
Tortilje
400 g namenskog pšeničnog brašna za picu
1 kašičica kuhinjske soli
2 dl vode
1 kašičica alkoholnog sirćeta
Za posipanje i premazivanje
50 g namenskog pšeničnog brašna za picu
1 kašičica mediteran ulja
Način pripreme
Za toritlje u odgovarajuću posudu dodati sve sastojke i umesiti glatko testo. Testo premazati uljem i ostaviti da odstoji. Od testa oblikovati male jufke. Radnu površinu posuti sa malo brašna, pa rastanjiti tortilje. Tako pripremljene peći na ugrejanom tiganju sa obe strane.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.