Milanesa Napolitana
4 teleće šnicle
50 ml mediteran ulja
½ šolje paradajz sosa
1 stišnjena šunka u crevu
125 g mocarele
1 kašičica italijanske mešavine začina
Panir jaja
3 jaja
1 kašičica origana
1 kašičica morske soli
1 kašičica bibera šarene mešavine
Panir prezle
2 šolje prezli
100 g parmezana
1 kašičica belog luka u granulama
Servis
200 g pomfrita
Način pripreme
Staviti jaja u činiju i umutiti zajedno sa origanom, solju i biberom. Sjediniti rendani parmezan, beli luk u granulama i prezle u drugoj posudi. Tanke šnicle prvo umočiti u mešavinu jaja, a zatim u panir prezle i još jednom ponoviti postupak. Zagrejti ulje u dubljem tiganju i peći meso nekoliko minuta sa obe strane, dok ne postanu zlatno smeđe. Ocediti odreske na papirnim ubrusima, pa ih prebaciti u pleh sa pek papirom.
Stišnjenu šunku krupno izrendati i mocarelu iscepkati. Preko mesa u tepsiji posuti izrendanu šunku, nekoliko kašika paradajz sosa, iscepkanu mocarelu i posuti italijanskom mešavinom začina. Staviti pleh u zagrejanu rerun na 180°C na 5 minuta, dok se sir ne istopi. Poslužiti uz pripremljen pomfrit.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.