Za 24 komada
150 g kora za gibanicu
250 g gambora
2 mlada luka
150 g šampinjona
20 g svežeg đumbira
2 kašičice soja sosa
1 kašičica susamovog ulja
so po ukusu
½ kašičice bibera
50 g tofu sira
200 g kineske mešavine povrća
½ dl ulja
Način pripreme
1. U odgovarajućoj posudi zagrejati ulje, zatim dodati krupno izrendane pečurke da se restuju. U izrestovane pečurke dodati gambore i kinesku mešavinu povrća, pa nastavimo sa restovanjem.
2. Uključiti rernu na 180 stepeni. Dok se rerna zagreva u masu dodati 2 iseckana mlada luka, soja sos, susamovo ulje, biber po ukusu i sveže rendani đumbir. Po potrebi posoliti. Kada je sve gotovo, na kraju, ubaciti na kockice seckani tofu sir.
3. Kore iseći na kvadrate veličine 10 x 10 cm. U sredinu kvadrata dodati po malo fila, spojiti krajeve i formirati ih u obliku vrećice. Vrhove uvezati perima mladog luka. Premazati vrećice uljem. Ubaciti ih u zagrejanu rernu i peći 10 minuta, odnosno dok ne porumene.
4. Servirati toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.