Za 24 komada
150 g kora za gibanicu
250 g gambora
2 mlada luka
150 g šampinjona
20 g svežeg đumbira
2 kašičice soja sosa
1 kašičica susamovog ulja
so po ukusu
½ kašičice bibera
50 g tofu sira
200 g kineske mešavine povrća
½ dl ulja
Način pripreme
1. U odgovarajućoj posudi zagrejati ulje, zatim dodati krupno izrendane pečurke da se restuju. U izrestovane pečurke dodati gambore i kinesku mešavinu povrća, pa nastavimo sa restovanjem.
2. Uključiti rernu na 180 stepeni. Dok se rerna zagreva u masu dodati 2 iseckana mlada luka, soja sos, susamovo ulje, biber po ukusu i sveže rendani đumbir. Po potrebi posoliti. Kada je sve gotovo, na kraju, ubaciti na kockice seckani tofu sir.
3. Kore iseći na kvadrate veličine 10 x 10 cm. U sredinu kvadrata dodati po malo fila, spojiti krajeve i formirati ih u obliku vrećice. Vrhove uvezati perima mladog luka. Premazati vrećice uljem. Ubaciti ih u zagrejanu rernu i peći 10 minuta, odnosno dok ne porumene.
4. Servirati toplo.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.