Moravska riba zaista je posebna. Na obali, u Počekovini u Trsteniku, sa Radicom Kostić naša Kaja pripremala je moravsku ribu (platika, skobalj, mrena) sa biljem i kozji sir u ulju sa začinskim biljem. Radica uzgaja začinsko bilje, pa je tako svoje zasade iskoristila za pripremu savršenih jela, a ribu je doneo njen prijatelj ribolovac Saša Vasić. Bilje je mirisalo, riba zacvrčala na talandari, a Kaja je u studiju, osvrćući se na druženje u Trsteniku, pripremila i skobalja na njen način. Radica i dalje nesebično šalje bilje Kaji, pa ga ona koristi u emisijama kako bi se mirisima vratila u taj divni kraj Srbije.
Gastronomad, nova epizoda u subotu, 9. jula, u 13:20, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.