Testo
150 g slavskog kolača
100 g parmezana
100 g masne slanine
2 jaja
½kašičice bibera
1 kašičica divljeg origana
Za kuvanje
1½l vode
1 kocka za supu
Preliv
3 kašike ulja
3 dl crnog vina
50 g višanja
100 g pršute
100 g slanine
Način pripreme
1. Od slavskog kolača napraviti krupne prezle i pomešati sa rendanim parmezanom. Dodati slaninu usitnjenu u pastu, jaja, biber i divlji origano i dobro umesiti.
2. Napraviti od mase knedle veličine palca.
3. Kuvati ih 10 minuta u ključaloj supi i ostaviti sa strane da se malo ohlade. Ohlađene iseći na kolutove debljine 1 cm.
4. Slaninu i pršut propržiti na malo ulja, a zatim dodati vino i višnje. Dinstati nekoliko minuta.
5. Preliti knedle i služiti toplo.
6. Ledeno crno grožđe: Rastopiti med, umočiti grozd u med, zatim u šećer.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.