Testo
500 g brašna
220 g sećera
80 g margarina
3 jaja
rendana kora limuna
rendana kora pomorandže
sok ½ pomorandže
1 kašičica karamel-vanila šećera
½ kašičice mlevenog đumbira
Preliv
3 kašike šećera
1 pakovanje mix-crvenog voća
1 kašičica želatina u prahu
Način pripreme
1. Napraviti testo: Pomešati šećer i margarin, dodati rendanu koru od limuna i pomorandže, karamel-vanila šećer i mleveni đumbir.
2. Promešati mikserom da se sjedini, dodati jaja i umutiti. Na kraju dodati u masu brašno i sok od cedjene pomorandže. Uviti testo u providnu foliju i ostaviti u frižider 1 sat da odstoji.
3. Na obrašnjavljenu površinu sipati testo i rukom odvojiti parčiće oko 50 g težine. Formirati brodiće.
4. Uključiti rernu na 180 stepeni. U pleh staviti papir za pečenje, na njega brodiće i peći 20 minuta dok ne porumene.
5. Preliv: šećer i voće staviti u šerpu, prokuvati. Rastopiti kašičicu želatina sa nekoliko kašičica hladne vode, sipati u prokuvano voće, mešati dok se smesa prohladi, pa sipati preko brodića.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.