Vreme je praznika, a sa njima dolazi i vreme kada se opuštamo i uživamo u svakom zalogaju. Novogodišnja trpeza podrazumeva prazničnu atmosferu i naviku da se služe neka tradicionalna jela. Međutim, predstojeći praznici mogu da nas inspirišu da trpezu obogatimo novim i drugačijim specijalitetima. Katarina Petrović Kaja, naš gastronomad, pomera granice dobrog ukusa i predlaže da iznenadite ukućane i prijatelje – za ovaj svečani obrok pripremiće stek u boli od sira i čokoladno novogodišnje drvo.
Gastronomad, nova epizoda u petak, 31. decembra u 15:15, na RTS 1.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.