Odri Hepbern oplemenila je svet filma i mode prefinjenošću i elegancijom. Izvela je visoku modu na ulicu, a malu crnu haljinu učinila modnom ikonom 20. veka. Povukla se na vrhuncu filmske karijere da bi se posvetila sinovima, a kao ambasador UNICEF-a posvetila se humanitarnom radu u korist gladne dece sveta. Zabeleženo je da je volela italijansku hranu, nikad nije preterivala ni u čemu i nije držala dijete. Uživala je u čokoladi i viskiju. Za doručak je uglavnom jela tamni hleb sa džemom, za ručak najčešće testenine, piletinu ili teletinu i dosta povrća. Volela je i čorbu sa piletinom i povrćem. Omiljena pasta bila joj je „spagetti al pomodoro“, a često je jela i krompir na razne načine.
Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja, u čast ove čuvene britanske glumice, priprema pastu sa paradajzom, domaću čokoladu i italijansku pileću supu “straćatela”. Prijatno gledanje!
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.