Za pohovani patlidžan
1 kg patlidžana
3 jaja
½ kašičice šećera
1 dl mediteran ulja
Za punjenje
1 glavica crnog luka
2 zelene paprike
350 g junećeg mlevenog mesa
2 kašike mediteran ulja
1 kašičica krupne morske soli
1 kašičica crnog bibera
1 kašičica dimljene slatke mlevene paprike
Preliv
4 kašike paradajz paste
2 dl vode
Za serviranje
1 veza peršuna
Način pripreme
Propržiti sitno seckani crni luk i mleveno meso na ulju. U uprženo meso i luk dodati sitno seckanu zelenu papriku, so, dimljenu papriku i biber. Dinstano punjenje ostaviti da se ohladi.
Umutiti jaja sa šećerom. Patlidžan isečen po dužini, potopiti u umućena jaja, pa pržiti na ugrejanom ulju. Od suvišne masnoće, ocediti ih na papirnom ubrusu. Svaki pohovani patlidžan naputi punjenjem od mesa i uviti u rolnicu.
Paradajz pastu razmutiti sa vodom i preliti preko pripremljenih rolnica.
Peći na 180°C 25 minuta. Gotove rolnice posuti sitno seckanim peršunom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.