Za 4 osobe
800 g pilećeg filea
ulje za prženje
Marinada
2 ½ dl jogurta
sok od ½ limuna
½ kašičice mlevenog kima
½ kašičice korijandera
½ kašičice cimeta
½ kašičice tucane sudžuk paprike
½ kašičice mešavine belog luka i ljute paprike
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
10 g svežeg đumbira
Sos
20 g margarina
2 čena belog luka
½ sveže ljute papričice
800 g paradajz pelata
1 ½ dl pavlake za kuvanje
so i biber
½ kašičice šećera
1 kašičica kari praha
Prilog
500 g pirinča
Način pripreme
1. U činiji pomešati sve sastojke za marinade, s’tim sto đumbir treba oljuštiti i propasirati kroz pasiralicu. Sve dobro promešati. Piletinu iseći na komade veličine zalogaja i staviti je u marinadu. Marinirati je minimum 30 minuta, u frižideru.
2. U blenderu usitniti paradajz pelat sa dodatkom šećera. Na margarinu, u šerpi, propržiti zgnječene čenove belog luka i iseckanu ljutu papričicu. Zatim dodati pripremljeni paradajz i začiniti solju, biberom i karijem. U šerpu dodati pavlaku za kuvanje i krčkati sve 15 minuta na umerenoj vatri.
3. Na dobro zagrejanom ulju ispržiti mariniranu piletinu, pa je zatim dodati u šerpu da se dokrčka i ujedno sjedini sa sosom (svega nekoliko minuta).
4. Servirati obareni pirinač, preliti ga piletinom u sosu te sve ukrasiti peršunovim listom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.