Planinski gulaš od pečuraka
1 kg pečuraka (bukovače, lisičarke, šampinjoni)
1 kg crnog luka
4 čena belog luka
1 kašičica bibera
1 kašika suvog začina
ulje
3 kašike kajmaka
5 g sušene crne trube
Ljute papričice punjene sirom
7 ljutih papričica
200 g slanine
Fil
300 g krem sira
2 kašike meda
3 čena sitno seckanog belog luka
1 kašičica žutog šećera
½ kašičice slatke začinske paprike
Salsa
2 dl pasiranog paradajza
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
so
origano
žuti šećer
1 kašika ajvara
Način pripreme
1. Planinski gulaš: Pečurke očistiti i iseći na krupnije komade. Luk iseći na rebarca i propržiti u šerpi na zagrejanom ulju. Kada luk omekša dodati pečurke i dobro promešati. Dodati crnu trubu i naliti sa malo vode. Dodati suvi začin i biber. Ostaviti da se kuva oko 5 minuta da pečurke omekšaju. Povremeno promešati. Kada su luk i pečurke potpuno omekšali dodati sitno seckani beli luk i kajmak. Servirati na hlebu.
2. Ljute papričice punjene sirom: Slaninu iseći na slajseve. Sve sastojke za fil pomešati. Paprike iseći po dužini, izvaditi semenke i ostaviti peteljke. Nafilovati polovine paprika sa filom i obmotati slajsevima slanine. Peći u rerni na 220 stepeni dok slanina ne postane hrskava.
3. Salsa: Sve sastojke pomešati u blenderu.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.