Jela sa piletinom omiljena su na našim prostorima od davnina. Pileće belo meso danas se često nalazi na trpezama širom Srbije, jer se brzo priprema, hranljivo je i lako se kombinuje sa različitim vrstama svežeg i termički obrađenog povrća, kao i sa testeninom i prelivima. Červiš je jedno od tradicionlnih jela, koje se
u južnoj Srbiji nekada služio kao predjelo, a danas, uz pire krompir ili testeninu i sezonsku salatu, kao glavni obrok.
Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja, u potrazi za starim receptima, posetila je Borinu kolibu u Vitoševcu, gde je od domaćice Jasmine Rajić, koja se sa porodicom vratila iz inostranstva, naučila kako se pravi červiš i vrteni krompir, a kao dodatak napravila je sočnu piletinu sa knedlama. Prijatno gledanje!
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.