Jela sa piletinom omiljena su na našim prostorima od davnina. Pileće belo meso danas se često nalazi na trpezama širom Srbije, jer se brzo priprema, hranljivo je i lako se kombinuje sa različitim vrstama svežeg i termički obrađenog povrća, kao i sa testeninom i prelivima. Červiš je jedno od tradicionlnih jela, koje se
u južnoj Srbiji nekada služio kao predjelo, a danas, uz pire krompir ili testeninu i sezonsku salatu, kao glavni obrok.
Naš gastronomad Katarina Petrović Kaja, u potrazi za starim receptima, posetila je Borinu kolibu u Vitoševcu, gde je od domaćice Jasmine Rajić, koja se sa porodicom vratila iz inostranstva, naučila kako se pravi červiš i vrteni krompir, a kao dodatak napravila je sočnu piletinu sa knedlama. Prijatno gledanje!
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.