Raška slatka kaša od prosa
200 g oljuštenog prosa
300 ml ovčijeg mleka
½ kašičice cimeta
50 g suvih smokava
50 g slatkih suvih krušaka
50 g suvog grožđa
2 kašike meda
30 g oraha
30 g sirovih lešnika
30 g badema
30 g sušenih višanja
30 g suvih šljiva
Način pripreme
Proso ostaviti da stoji u vodi jedan dan. Iseckati suve kruške i suve smokve. U mleku skuvati iseckano suvo voće i suvo grožđe, a zatim dodati proso, pa sve lepo ukuvati na gustinu sutlijaša. Skloniti sa vatre, pa dodati med i cimet. Prohlađeno ukrasite orasima, bademom i ostalim suvim voćem.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.