Na krajnjem jugozapadu Makedonije, na obali Ohridskog jezera, vekovima postoji ribarsko mesto Radožda, poznato po mirnom životu i spokoju. Bogata istorija i duhovni život upotpunjeni su sa sedam crkava i manastira. Prirodne lepote Radožde, prijatni, topli ljudi i kulinarska tradicija inspirisali su našeg gastronomada Katarinu Petrović Kaju da poseti ovo mesto i od kuvara Anđelka Šoposkog nauči kako se priprema tradicionalno jelo ovog kraja – belvica sa povrćem. Kao poklon divnim domaćinima Kaja je napravila i makalo, starinski makedonski namaz od belog luka, belanaca i limuna. Prijatno gledanje!
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.