Za 2 osobe
1 kocka za supu od povrća
1 ½ litara vode
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
20 g celera
1 šolja pirinča okruglog zrna
prstohvat bibera
½ dl ulja
300 g morskih plodova
1 dl belog vina
30 g starog žutog sira
1 kašika kisele pavlake
200 g mediteranske mešavine povrća
Način pripreme
1. U ključalu vodu ubaciti kocku supe da prokuva, za nalivanje. Očistiti i iseckati celer, crni i beli luk.
2. Zagrejati ulje u tiganju, pa dodati pola količine seckanog celera, crnog i belog luka da se proprži. Dodati pirinač. Promešati i naliti supom od povrća, postepeno po malo dodajući, po potrebi.
3. Drugu polovinu celera, crnog i belog luka ubaciti u drugi tiganj da se proprži, zatim ubaciti morske plodove i naliti sa belim vinom. Kuvati nekoliko minuta.
4. U pirinač pri kraju narendati stari tvrdi sir, sipati kiselu pavlaku i promešati. Zatim sipati mediteransku mešavinu povrća, pa začiniti sa biberom. Kuvati kratko dok povrće ne omekša.
5. Servirati rižoto na tanjir u sredini, napraviti prostor u koji ćemo sipati ragu od morskih plodova. Služiti toplo.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.