Za 4 osobe
½ glavice kupusa
½ dl ulja
150 g čvaraka
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
2 lovorova lista
biber po ukusu
½ kašičice slatke aleve paprike
50 g pirinča
šaka rendanog paštrnaka
200 g balkanske mešavine povrća
½ kašičice soli
Način pripreme
1. Očistiti i iseći glavicu crnog luka na rebarca. Sipati ulje u zagrejanu šerpu, pa propržiti crni luk. Kupus iseći na krupnije komade, pa ga dodati u šerpu sa lukom.
2. Začiniti solju, biberom, lovorovim listom i alevom paprikom. Naliti sa šoljom vode i ostaviti da se kuva. Malo kasnije dodati rendani paštrnak i čvarke i nastaviti sa kuvanjem.
3. Kada kupus omekša dodati pirinač i mešavinu povrća, kuvati još 20 minuta. Servirati toplo.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.