Selen – aromatičan i blagotvoran: Gastronomad, nova epizoda u utorak, 9. avgusta, u 15:00, na RTS 1

Selen je aromatična biljka, koja se gaji po baštama i dvorištima. Poreklom je iz Persije, a u našim krajevima je poznat i kao ljupčac, ljubačac, belestika, veleždin, velestika, lesandrina, milobud, miloduv ili selim. U tradicionalnoj kuhinji koristi se kao začin, a naš gastronomad Katarina Petrović Kaja, u predivnom ambijentu domaćinstva Angelinin konak, na obali Dunava u Kusjaku kod Negotina, naučila je od domaćice Verice Žikić kako da pripremi dimljenog šarana sa selenom i dženerikama, krompir salatu sa selenom i supu od svežeg graška sa ovom vrednom namirnicom.

Nova epizoda Gastronomada, u utorak, 9. avgusta, u 15:00, na RTS 1.

image_pdfPDFimage_printŠtampa