Za 8 komada
260 g brašna
50 g šećera u prahu
kesica praška za pecivo
2 kesice vanillin šećera
½ kašičice soli
120 g margarina
1,5 dl jogurta
90 g crne čokolade
90 g brusnica
šargarepa
kora od limuna
Način pripreme
1. U činiju sipati brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo, prah šećer i so. Zatim dodati margarin i rukom sjediniti namirnice da masa postane rastresita.
2. U masu narendati šargarepu, dodati brusnice, zatim čokoladu izlomljenu na sitne komade. Narendati koru od limuna.
3. Dodati jogurt i varjačom umesiti testo (masu). Obrašnjaviti radnu površinu i na njoj premesiti testo laganim pokretima da bi testo ostalo ‘vazdušasto’.
4. Formirati skonse i staviti ih u omašćenu tepsiju i zatim ih peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Servirati ih uz čaj.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.