Za 6 osoba
Testo
2 čaše kiselog mleka
2 čaše mediteranskog ulja
6 čaša brašna
6 jaja
2 limuna
4 čaše šećera
1 štapić vanile
1 kesica praška za pecivo
Preliv
pakovanje smrznutih malina
3 kašike šećera
Način pripreme
1. U odgovarajuću posudu sipati kiselo mleko, ulje, jaja, rendanu koru od dva limuna, sok od dva limuna, štapić vanile. Sjediniti.
2. U drugu posudu pomešati brašno i prašak za pecivo, pa sjediniti sa predhodnim sastojcima, dobro promešati.
3. Kada je masa kompaktna, sipati je u odgovarajuću posudu za pečenje, prethodno prekrivenu papirom za pečenje. Peći na temperaturi od 180 stepeni oko 25 minuta. Proveriti čačkalicom da li je testo pečeno.
4. Preliv: šećer otopiti u odgovarajućoj posudi, pa u njega dodati maline. Kadaprokuva skloniti sa šporeta i čuvati do upotrebe.
5. Servirati kolač preliven sosom od malina.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.