Za 2 osobe
200 g svinskog filea
2 kašike crvene kari paste
2 dl kokosovog mleka
2 dl pavlake za kuvanje
200 g mešanog povrća
rendana kora limete
2 ljute papričice (bez semena)
1 kašika sosa od ostriga
1 kašičica nerafinisanog šećera
so i biber
Prilog
pirinač
Crvena kari pasta
4 kašike ljutog ajvara
1 kašičica čili papričice u prahu
3 čena belog luka
rendana kora limete
sok pola limete
30 g svežeg đumbira
1 ljuta papričica (crvena)
½ kašičice soli
½ kašičice bibera
Način pripreme
1. U zagrejani tiganj sipati 1 dl kokosovog mleka, 1 dl pavlake za kuvanje, kašiku uljai sačekati da provri.
2. Dodati kari pastu, promešati i nakon toga dodati rendanu koru od limete i odmah nakon toga dodati file isečen na komade veličine zalogaja.
3. Dodati ostatak pavlake i kokosovog mleka. Pustiti da provri. Nakon nekoliko minuta dodati povrće, sos od ostriga, šećer, timijan i isečenu ljutu papričicu.
4. Služiti sa kuvanim pirinčem.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.