Za 24 komada
Fil
150 g svinjskog mlevenog mesa
1 kašičica soja sosa
1 kašika sosa od ostriga
1 kašičica šećera
½ kašičice bibera
50 g gambora
1 jaje
1 veza peršuna
ulje za prženje
300 g tost hleba
Prilog
½ glavice crnog luka
1 svež krastavac
½ dl sirćeta
peršun
ljuta papričica
Način pripreme
1. Propržiti gambore na malo ulja. Odstraniti koricu tosta tako da ostane samo sredina, pa sredinu preseći na pola.
2. Fil: mleveno meso, gambore, jaje, sos od ostriga, soja sos, biber, šećer i peršun iseckati u blenderu.
3. Prilog: krastavac iseći na kockice, crni luk iseći sitno, papričicu na kolutove, peršun sitno iseckati i dodati sirće. Promešati.
4. Sipati više ulja u dublji tiganj da se zagreje. Svako parče tosta namazati filom i pržiti u duboko zagrejanom ulju filom okrenutim na dole, oko minut dva.
5. Servirati na tanjiru zajedno sa prilogom.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.