Za vreme novogodišnjih praznika možemo da se opustimo i uživamo u svakom zalogaju. Novogodišnja trpeza, pored svečane atmosfere, za mnoge podrazumeva tradicionalna jela, ali praznici mogu da budu i pravi trenutak da iznenadimo najmilije i obogatimo jelovnik sa nešto drugačijim specijalitetima. Katarina Petrović Kaja, naš gastronomad, naučiće nas kako da pripremimo prazničnu govedinu sa prelivom od aronije i panetone sa aronijom.
Srećnu 2023. godinu i mnogo dobrih recepata i ukusnih zalogaja želi vam vaša Kaja i ekipa Gastronomada.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.