Za 4 osobe
1 jabuka srednje veličine
½ limuna
50 g šećera
120 g margarina
prstohvat soli
1,2 dl vode
100 g brašna
4 jaja
½ kašičice đumbira u prahu
ulje za prženje
Dekoracija
300 g smrzutih malina
malo rendane čokolade
Način pripreme
1. U šerpu sipati margarin, so, šećer i vodu. Uz mešanje sačekati da provri. Skloniti sa vatre i uz mešanje dodati brašno. Vratiti na šporet i na blagoj vatri mešati dok masa ne počne da se odvaja od zidova posude. Skloniti sa ringle da se malo prohladi.
2. U prohlađenu masu polako dodavati jedno po jedno jaje. Kada se masa ujednači dodati rendanu jabuku i đumbir u prahu, pa dobro promešati.
3. U duboko zagrejanoj masnoći kašikom uzimati testo i pržiti dok ne dobije zlatnožutu boju.
4. Pržene zepole vaditi na papirni ubrus da se ocede od viška ulja. Kada se prohlade dekorisati ih malinama i rendanom čokoladom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.