Za 4 osobe
300 g suvog mesa
200 g kukuruza šećerca
3-4 krompira
230 g kuvanog pasulja
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
3 kašike ulja
1 paradajz
1 dl paradajz pirea
1 ½ l vode
2 lovorova list
1 kašika suvog začina
200 g kratke testenine
Pasta
50 g slanine
3 čena belog luka
Način pripreme
1. Staviti suvo meso da se kuva. U drugoj dubljoj šerpi propržiti sitno seckani luk dok ne omekša. Dodati sitno seckanu šargarepu i krompir, dodati još malo ulja i sve propržiti nekoliko minuta. Dodati isečen paradajz, paradajz pire i lovorov list. Sve naliti vodom i dodati 3 kutlače vode u kojoj je kuvano suvo meso.
2. Napraviti pastu od slanine i belog luka, pa dodati i kuvano suvo meso. Kad sve provri kuvati još 20 minuta, odnosno dok krompir, šargarepa i suvo meso ne omekšaju. Na kraju dodati suvi začin, kukuruz šečerac i kuvani pasulj.
3. Skuvati testeninu prema uputstvu.
4. Služiti toplo.
Katarina Petrović
Od 2018.godine radim autorsku emisiju na Kitchen TV pod nazivom Katarinine čarolije. Kuvarska emisija sa odličnim rejtingom bezirana na uspomenama i hrani koju sam od malena pripremala sa bakom Slovakinjom.