Za 2 osobe
4 jaja
1,5 dl mleka
prstohvat soli
100 g šećera u prahu
120 g brašna
malo karamel-vanila šećera
ulje za prženje
Prilog
300 g smrznutog šumskog voća
4 kašike šećera
Način pripreme
1. Napraviti preliv od smrznutog voća i šećera. U odgovarajuću posudu dodati voće i šećer i kuvati dok se šećer ne otopi.
2.Odvojiti žumance od belanaca. U belanca staviti prstohvat soli i umutiti čvrst sneg.
3.U drugoj posudi umutiti prvo žumanca, mleko, šećer u prahu i karamel-vanila šećer. Kada se svi sastojci sjedine dodati brašno i dobro promešati. U ovu masu lagano umešati belanca da se dobije vazdušasta masa.
4.U dobro zagrejan tiganj sa malo ulja, sipati masu i peći, prvo jednu pa drugu stranu, nakon toga drvenim varjačama usitniti testo na sitne komade i još malo pržiti dok ne porumeni.
5.Servirati na odgovarajući tanjir, posuti šećerom u prahu i prelivom od voća.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.