700 g crnog luka
700 g junećeg mesa od šola
½ dl ulja
1 l povrtnog bujona
1 kašika suvog začina
1 kašika slatke začinske paprike
2 kašike brašna
Knedliki
½ kg kuvanog krompira
1 jaje
100 g oštrog brašna
1 kašičica soli
Dekoracija
svež peršun
Način pripreme
1. U šerpi odgovarajuće veličine zagrejati ulje i propržiti sitno seckan luk da omekša. Meso iseći na kocke veličine zalogaja. Kada luk omekša dodati meso i nastaviti prženje sve dok meso ne dobije koricu. Dodati začinsku papriku, brašno, suvi začin i sve dobro promešati, pa naliti bujonom da ogrezne. Dobro promešati i ostaviti da se krčka oko 2 sata.
2. Krompir kuvati u ljusci. Ohlađeni krompir oljuštiti i ispasirati, dodati jaje i so, a zatim malo po malo dodavati brašno dok se ne dobije kompaktno testo. Od testa napraviti salamu i ostaviti da odstoji 20 minuta. Celu salamu kuvati u ključaloj slanojvodi oko 15-20 minuta.
3. Servirati gulaš sa knedlikima. Dekorisati sitno seckanim peršunom.
Nikola Vučković
Nikola je jedan od najtalentovanijih kuvara Srbije. Na životno i gastronomsko putovanje krenuo je rano, kao student Visoke hotelijerske škole, iz daleke Aljaske. Zbog raznovrsnog divljeg sveta i čarobne prirode bio je spreman za avanturu zvanu kuhinja najsevernije države Amerike.